Tiamo Seasongifts

Roald Amundsenstraat 56
7825 AV Emmen
   
Tineke Edelstein : 06 25042288
Monique Eilering : 06 46273227
e-mail : info@tiamo-seasongifts.nl

 

De geschiedenis van het kerstpakket

Waarom eigenlijk een kerstpakket? 

Waardering en loyaliteit

Het psychologisch effect van een kerstpakket is groot. Voor medewerkers voelt het vaak als een arbeidsvoorwaarde, als iets waar zij recht op hebben, maar met het gebaar van een kerstpakket kan de werkgever ook veel loyaliteit winnen.

Het kerstpakket stamt al uit het begin van de vorige eeuw. Het werd gezien als een blijk van waardering voor het gedane werk. Volgens het Nederlandse Voorlichtingsbureau Kerstpakketten (ja, dat bestaat!) ziet ruim 92% van de Nederlandse medewerkers het kerstpakket als de ultieme blijk van waardering. 

Hoe het kerstpakket is ontstaan

Begin vorige eeuw was het de gewoonte dat mensen bij de boer langs de deur kwamen om hem en zijn gezin een zalig Kerstfeest te wensen, eten en drinken aan te bieden. Het personeel dat mocht op tweede kerstdag naar huis om het kerstfeest met hun eigen familie te vieren. Niet alleen hadden zij dan even vrij van het werken op het land, ook kregen ze een mand mee met allerlei lekkere en nuttige zaken voor de gehele familie thuis. Dat maakte het samenzijn met Kerstmis extra feestelijk en werd ook gezien als een blijk van waardering voor het gedane werk.

Uit dit gebruik is de traditie van het kerstpakket zoals we die vandaag de dag kennen ontstaan. Met het kerstpakket willen werkgevers hun werknemers een prettige kerst wensen.

Ook een mooi kerstcadeau?

Op zoek naar een mooi kerstcadeau voor uw werknemers? Neem vrijblijvend contact op met Tineke en Monique van TiaMo Seasongifts. Wij helpen u graag verder.